Mbetjet e lashta të misterit paraardhësit e njeriut zbulohen në shpellë në Siberi

Mbetjet e lashta të misterit paraardhësit e njeriut zbulohen në shpellë në Siberi

Sipas një artikulli të botuar së fundmi në ‘Nature Ecology & Evolution’, shkencëtarët gjetën fosilin më të vjetër të parë ndonjëherë nga linja e lashtë njerëzore e njohur si ‘Denisovanos’. Ky lloj, i quajtur gjithashtu ‘Denisova Hominid, ndoshta ka jetuar rreth Azisë dhe Oqeanisë qindra mijëra vjet më parë..…Ndiqni v1deon për të kuptuar më mirë se për qfarë bëhet fjalë hap market1ngunë që shfaqet menjëher posht kësaj edhe shfaqet v1deo mos e humbisnii…

Zbulimi më i fundit përfshin mbetje 200,000-vjeçare, duke i bërë ato më të vjetrat e analizuara ndonjëherë që përfshijnë këtë prejardhje njerëzore. Deri më tani, janë analizuar vetëm disa dhjetëra kocka Denisovane, pothuajse të gjitha të gjetura në një shpellë siberiane..…Ndiqni v1deon për të kuptuar më mirë se për qfarë bëhet fjalë hap market1ngunë që shfaqet menjëher posht kësaj edhe shfaqet v1deo mos e humbisnii…